Waarom recreatiewoningen in Cadzand zo populair zijn

Als geen ander weten wij, als makelaar in Cadzand, dat er momenteel een grote vraag is naar recreatiewoningen in Cadzand en de omgeving daaromheen. De populariteit van vakantiewoningen in onze regio komt wat ons betreft niet als een verrassing. Het hebben van een vakantiewoning in Cadzand heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van vastgoed elders, ook financieel gezien. In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen voor de populariteit van recreatief vastgoed in Cadzand op een rijtje.

 

Met de grote aantallen huurwoningen zijn ook de opties voor woningbezitters om hun woning te verhuren flink toegenomen. Als verhuurder heb je dan ook de keuze om in zee te gaan met een groot aantal verhuurpartners. Van de grotere bureaus die tegen een aantrekkelijk tarief zorgen dat je woning netjes verhuurd wordt, tot boutique bureaus die je woning neerzetten als een exclusieve ervaring. Bij Tak Makelaardij onderhouden we goede contacten met diverse verhuurbureaus en bij aankoop van een recreatiewoning adviseren we je met plezier over je opties op dit gebied. 

Cadzand is een ideale vakantiebestemming

Allereerst is Cadzand een zeer fijne plek voor vakanties en weekendjes weg. Voor jezelf, maar ook voor huurders. Het is één van de drie badplaatsen in Nederland die officieel het predicaat ‘heilzame zeebadplaats’ mag voeren en heeft dan ook de badstatus. Naast erkenning van heilzaamheid zorgt deze status er onder meer voor dat Duitse toeristen (een deel van) hun reis naar Cadzand vergoed kunnen krijgen vanuit het ziekenfonds. Mede daardoor is Cadzand erg in trek bij onze Oosterburen.

Ook voor wie niet zo zeer op zoek is naar geneeskracht, maar simpelweg wil ontspannen en genieten, heeft onze badplaats veel te bieden: zon, zee, strand, natuurgebieden, een jachthaven, fietsverhuur, fijne fietspaden, een golfbaan en nog veel meer. En hou je van lekker eten? Met tientallen restaurants in alle prijscategorieën is er altijd wel een restaurant dat bij jouw wensen aansluit. Denk bijvoorbeeld aan Pure C en AIRrepublic, van topchef Sergio Herman.

Dichtbij voor een grote groep mensen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spanje, Italië, Frankrijk of Portugal, is de Zeeuws-Vlaamse kust nooit ver weg. Voor veel Duitsers (uit het Ruhrgebied bijvoorbeeld) is geen strand zo dichtbij als het Zeeuwse strand. Ook voor mensen uit België en Luxemburg is Cadzand dichtbij. Weliswaar niet zo dichtbij als de Belgische kust, maar die is zo volgebouwd dat veel mensen er liever hard voorbij rijden. En uiteraard is Zeeland ook voor Nederlanders uit met name de zuidelijke Nederlandse provincies dé locatie voor een strandvakantie. Omdat Cadzand dus zo goed bereikbaar is voor zo’n grote groep mensen, kun je er als eigenaar altijd binnen een paar uur zijn. En wil je de woning verhuren? Dan is er tevens een zeer grote groep mensen die interesse zal hebben.

De regio Zeeuws-Vlaanderen is nog heel betaalbaar

Uiteraard zijn ook andere badplaatsen in Nederland vergelijkbaar goed bereikbaar voor Nederlanders en Duitsers. Maar in tegenstelling tot andere populaire badplaatsen als Domburg, Rijswijk, Zandvoort en Bergen aan Zee, zijn vakantiewoningen bij ons nog goed betaalbaar. Dit betekent dat je ook met wat minder budget al een ruime en kwalitatief hoogwaardige woning kunt kopen.

Cadzand-Bad is volop in ontwikkeling

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar nog maar vijftien jaar geleden was Cadzand een badplaats waar het helemaal niet zo goed mee ging. De bestedingen van toeristen liepen terug en de hotelkamers en vakantieverblijven waren allesbehalve altijd volzet. De belangrijkste reden hiervoor was het ontbreken van kwaliteit goed toeristisch aanbod. Daarom hebben lokale ondernemers en initiatiefnemers toen in samenwerking met de gemeente Sluis en het ministerie van Economische Zaken de handen ineen geslagen om Cadzand en de regio eromheen te voorzien van een stevige kwaliteitsimpuls.

Het gevolg was een transformatie die nu nog steeds in volle gang is. We noemden al de jachthaven, de golfbaan en de diverse sterrenzaken van Sergio Herman, maar wat te denken van vier wellness-hotels met samen honderden kamers die geheel gerenoveerd zijn, een metamorfose van het centrale duinplein, de verrijzenis van een bungalowpark en de aanbouw van een groot aantal hoogwaardige appartementen.

En deze ontwikkeling zet door, met vanaf volgend jaar onder meer nieuwe boutiquetjes en allurerijke appartementen aan de noordelijke entree van onze badplaats. En hier pluk je als woningbezitter uiteraard ook de vruchten van, omdat het ervoor zorgt dat zowel de verhuurbaarheid als de verkoopwaarde nog verder zal stijgen.

Betrouwbare vastgoed- en ontwikkelpartners

Niet uitsluitend een voordeel van de Zeeuws-Vlaamse vastgoedmarkt, maar van heel Nederland: je kunt erop vertrouwen. Wie wel eens in Spanje, Italië of exotischer vakantieoorden is geweest, zal het zijn opgevallen dat je hier met regelmaat grote niet-afgebouwde complexen tegenkomt. Dit is vaak het gevolg van faillissementen van projectontwikkelaars en aannemers. Met name na de financiële crisis van 2008 zijn enorm veel projecten stil komen te liggen, omdat de financiering stokte. Daarnaast zijn er ook genoeg gevallen bekend van projecten die vanwege corruptie of wanmanagement nooit zijn geworden wat de brochures beloofden.

Ook in Nederland kan het gebeuren dat er rondom een project moeilijkheden ontstaan, maar hier wordt altijd gewerkt met een afbouwgarantie: als (mede-)financier heb je altijd de garantie dat een gebouw wordt afgebouwd, zelfs als een betrokken partij failliet gaat. Daarnaast moeten projectontwikkelaars en aannemers aan hoge vergunningseisen voldoen, voordat ze überhaupt van start mogen gaan. Dus ook wanneer je vastgoed koopt dat nog gebouwd moet worden, heb je de zekerheid dat je krijgt waarvoor je betaalt.

Veel mogelijkheden tot verhuur van woningen in Cadzand

De toegankelijkheid, de talrijke hoogstaande voorzieningen en de prettige ongedwongen sfeer zorgen er dus voor dat Cadzand (en trouwens ook plaatsen als Nieuwvliet, Groede en Breskens), erg populair is als bestemming voor korte en lange vakanties. Er is dan ook een grote vraag naar te huur staande vakantiehuisjes. Dit maakt het eenvoudig om je vakantiewoning te verhuren op momenten dat je er zelf niet bent en zorgt voor een solide jaarlijks te verwachten rendement.

Tak Makelaardij & Taxaties